Destilerija Zarić prijatelj FONDACIJE DIVAC

Destilerija Zarić prijatelj FONDACIJE DIVAC

Fondacija Divac osnovana je na Vidovdan 2007.godine. Svojim začećem imala je jasan cilj, a to je – zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica, kao i unapređenje položaja dece kroz kreiranje uslova za njihovo zdravo odrastanje i razvoj. Divac fondacija želi da podstakne solidarnost i duh zajedništva u društvu.

Naš proslavljeni sportista i reprezantivac Vlade Divac je po završetku svoje sportske karijere osnovao

ovu fondaciju sa svojom suprugom. Svojim humanitarnim radom je dokazao da je veliki čovek i van terena.

Ovaj bračni par već godinama pomaže najugroženijim ljudima širom Srbije. Ono što je značajno pomenuti je da nikome ne daju novac već konkretne stvari koje su im potrebne. Primera radi – fondacija je donirala izradu biznis planova, mašine i sredstva za pokretanje određenih mini biznisa i na taj način pomogla da preko 350 ljudi budu finansijski nezavisni i da mogu da rade i privređuju.

Takođe, pokrenula je i izgradnju 4 stambene zgrade u Beogradu u koje će biti smesteno 80 lica koje trenutno žive u kolektivnim centrima.

Kako bi pomogli u boljem razvoju dece renovirali su 18 igrališta u vrtićima kroz akciju „veliko srce„. Pored ove u toku su akcije „Igra počinje.Teren je tvoj„, „Vrednost mladih u Srbiji“ i „Stvarno Važno„.

Destilerija Zarić već pet godina podržava ovu fondaciju i učestvuje u njihovim donatorskim večerima.

facebook_1464854098198facebook_1464854527267