KRALJICA


Jedina srpska rakija sa ZAŠTIĆENIM GEOGRAFSKIM POREKLOM, zaslužno i sa ponosom nosi svoje ime. Proizvedena od najboljih starih rakijskih sorti šljiva, požegače, ranke i trnovače, koje su najviše zastupljene u kosjerićkom kraju, ipak nije pravi predstavnik tipične srpske šljivovice. S obzirom na to da je podjednako dobra kada se pije blago ugrejana ili skroz rashlađena, upoređuju je sa francuskim konjakom ili malt viskijem. Među svim rakijama samo jedna može biti KRALJICA.

Karakteristike

Vrhunska domaća rakija od šljive
Odležala najmanje 7 godina u hrastovom buretu
Providne zlatno-ćilibarske boje
Jačine alk. 42,0% vol.

Opis proizvoda

Dva puta destilovana rakija (prepečenica) šljivovica, odležala najmanje 7 godina u hrastovom buretu. Stopostotna sirovina je domaća sorta šljiva požegača, trnovača, ranka. Bez dodataka bilo kakvih pojačivača mirisa i ukusa.

Kraljica šljivovica

S laže se, rashlađena na podrumskoj temperaturi, uz mezetluke, punomasne bele sireve, dimljene i sušene mesne proizvode, sve vrste bifteka, sva mesa sa grila, sva pečenja i mesa ispod sača, i kao dižestiv posle jela uz šoljicu crne kafe, kao i uz sve vrste kolača i torti koji u sebi sadrže crnu čokoladu. Tada se služi blago ugrejana, kao francuski konjak.
O vo čudo od rakije koje s’ pravom nosi svoje kraljevsko ime, svoj kvalitet može da zahvali i izuzetnoj klimi na kojoj se uzgaja šljiva, na nadmorskoj visini od 500-900m.

Šljivovica Kraljica na svom putu od grane do čaše prelazi faze koje zovemo razvojem od „mučenice do plemenitog pića“.

Miris – bogat i prefinjen miris šljive pomešan sa mirisom hrastovog bureta
Ukus – harmoničan, sa dugim završetkom čiste hrastovine
Aroma – veoma prijatna, vanilasta
Buke – izvrsno zaokružen, skladan