Proizvodi Destilerije Zarić

 

Destilerija Zarić je uspela da sjedini svoje iskustvo i srpsku tradiciju sa savremenom tehnologijom i naučnim dostignućima. Rezultat toga je bogat sadržaj karte proizvoda Destilerije i još bogatijih ukusa, aroma i osećaja koje bude.

Kraljica“ je, svakako, predvodnica u proizvodnom programu, jedina rakija na tlu Srbije sa zaštićenim geografskim poreklom, naslednica „povlenke“, spravljena od najviših sorti šljiva ovoga kraja. Ima zaista kraljevski ukus. Služi se kao aperitiv, na sobnoj ili maksimalno podrumskoj temperaturi. Osvajač je velikog broja zlatnih medalja na prestižnim domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Opsesija

Ni malo ne zaostaje u paleti vrhunskih tehnoloških dostignuća. Rakija ekskluziva, da bi se proizveo samo jedan litar, potrebno je 20 kg pažljivo odabranih zdravih, zrelih plodova maline. Rađena uz jedinstvenu recepturu i poseban postupak fermentacije i destilacije, kako bi se aroma voća sačuvala do maksimalnih granica. Služi se kao aperitiv ili na kraju obroka, rashlađena ne manje od 15°C ili do podrumske temperature. Koristi se u zadnje vreme i kao osnova za osvežavajuće koktele.

Nirvana

Raskošnog mirisa i ukusa, spravljena od visokorangirane sorte krušaka, viljamovke, koja sadrži visok procenat šećera i veoma malo kiselina. Aromatična rakija, za čiju proizvodnju jedne boce je potrebno 8-10 kg pažljivo odabranih, ubranih viljamovki. Oprane i osušene, čuvaju se u posebnoj prostoriji 2-3 nedelje, u procesu dozrevanja, gde se nivo šećera povećava. Služi se rashlađena do 15°C.

Medena

Rakija od meda, propolisa i mleča, dodatih na osnovu šljivovice prepečenice. Služi se na sobnoj temperaturi, kao aperitiv ili na kraju obroka, uz deserte od voća i čokoladne

kolače, sa kojima se savršeno slaže.

Nostalgija

Rakija dunjevača, svetložute boje, savršene arome. Spravljena od odabranih plodova zrelih, mirisnih dunja.

Povlenka

Rakija od zrelih plodova šljiva požegače, trnovače i crvene ranke. Posebnog je ukusa, koji se pažljivo čuva originalnom tehnologijom i odležavanjem u hrastovim buradima.

Služi se kao aperitiv, na sobnoj temperaturi uz jača predjela, ali i na kraju obroka, uz aromatične deserte.

Koketa

Liker od višanja, vrhunskog kvaliteta i ukusa.

Klekovača

Čuvena rakija, kosjerićkog regiona, meka šljivovica destilisana sa bobicama kleke. Rakija lekovitog svojstva, koja se može služiti i kao aperitiv, na sobnoj temperaturi, uz

slanija predjela, jačeg ukusa. Ali i na kraju obroka ide savršeno uz orasnice. Odležavanjem u hrastovim buradima dobija tamnu bistru boju.

Ambalaža i dizajn

Sve rakije krasi elegantna ambalaža, italijanskog dizajna, primerena najvišim zahtevima domaćeg i svetskog tržišta.