Otvaranje Destilerije Zarić – RTS

Otvaranje Destilerije Zarić – RTS

Emisija na RTS-1 o otvaranju Destilerije Zarić i proizvodnji rakije. Naša rakija “kraljica” je jedan od svega 30-tak prizvoda iz Srbije koji nose oznaku zaštićenog geografskog porekla i jedina rakija u Srbiji koja ima pravo da je nosi. Ova oznaka govori da je “kraljica” proizvedena u određenom, karakterističnom geografskom reonu, od šljiva čiji sortni kvalitet je najviši u tom području, tehnologijom i načinom proizvodnje koji je čine jedinstvenom.

Celokupna proizvodnja rakija Destilerije Zarić se zasniva na dobroj i čvrstoj vezi tradicije, iskustva i savremene tehnologije. Starim, originalnim receptima nekadašnje rakije „povlenke“, dodali smo najsavremeniju tehnologiju i znanje. Starom oprobanom receptu i tradiciji dodata je nova tehnologija.

Uz kompletnu rekonstrukciju objekta, u današnjoj proizvodnji rakija koristi se najmodernija oprema za fermentaciju, destilaciju, odležavanje, stabilizaciju i filtriranje. Proizvodnja se završava automatskom punionicom, sa zatvaranjem boca i etiketiranjem.

Celokupan unutrašnji transport od donetih zdravih i zrelih plodova voća, do izlaska rakije u boci, rešen je automatskim zatvorenim sistemom od Inoxa. Sa vrhunskom opremom i stručnim kadrom, stvoreni su uslovi za proizvodnju rakije po visokim evropskim standardima. Da bi veza savremene tehnologije i tradicije bila potpuna, napravljena su i hrastova burad za odležavanje, ukupne zapremine od 500.000 litara.

 

Comments are closed.