MEDENA medovača


Najbolje se opisuje kao brak sklopljen između „naočitog mladoženje“ – meda i „prelepe neveste“ šljivove rakije. Oba bračna druga unela su ono najbolje u ovaj brak.
Med – poreklo sa čistih zlatiborskih padina, a šljiva sunce sa obronaka Povlena i Maljena. Zakleli su se na večnu ljubav. Naravno, kumovala je Destilerija Zarić iz Kosjerića.

Karakteristike

Filigranski određen odnos šljivovice, meda i propolisa
Mutna, zlatno – žuta boja
Jačina alk. 30,0% vol.

Opis proizvoda

Blaga šljivovica, prepečenica obogaćena prvoklasnim medom i propolisom. Zbog sleganja propolisa, OBAVEZNO JE PROMUĆKATI, kako bi se dobio ujednačen ukus. Rakija sa dodatkom meda pripada najstarijoj tradiciji obogaćivanja rakije na našim prostorima, čime se dobijalo piće koje leči, okrepljuje i bodri.

Medena - medovača

N e treba je hladiti, već služiti na sobnoj temperaturi. Zbog svoje slatkoće može da se služi kao aperitiv i kao dižestiv i odlično se slaže sa dezertima od voća ili uz čokoladne torte.
A ko je ispijate umereno otvoriće vam apetit, pojačati imunitet i usporiti starenje, jednom rečju okrepiće vaš organizam.

Nekada se mladencima preporučivalo umereno ispijanje rakije sa medom u prvom mesecu braka, kako bi održali krepkost i ojačali organizam. Iz ovakvog narodnog običaja izrasla je i fraza „medeni mesec“.

Miris – rakijsko medni
Ukus – sladunjav, u tragovima se oseća malo gorčine propolisa
Aroma – veoma prijatna, zaokružena sa srednje dugim trajanjem
Buke – veoma prepoznatljiv i tipičan