title=

Kralj

Karakteristike

Konjak od šljive proizveden od vina šljiva tipa PRUVIN.

Kupažiranjem vina od tri sorte

šljiva trnovače, crvene ranke I požegače dobija se PRUVIN.

Providne zlatno-ćilibarske boje

Jačine alk. 40,0% vol.

Opis proizvoda

Postupak proizvodnje KRALJA je donekle sličan proizvodnji francuskog konjaka, ali bazna sirovina nije groždje, već šljiva i to ona autohtona – trnovača. KRALJ je proizveden od vina šljiva tipa PRUVIN, koje je dobijeno kupažiranjem vina od tri sorte šljiva i to vina trnovače, vina crvene ranke i vina požegače. Sva količina šljive je ručno obradjena. Ručno je izvadjena koštica kako pri mašinskom vadjenju koštice ne bi došlo da neki mali deo koštice ostane u kljuku za vino, što bi dovelo do povećanja vrednosti cijano-vodonične kiseline (otrova za ljude).


Korišćen je postupak dobijanja belih vina gde se šira odvaja odmah posle muljanja od čvrstog dela groždja, ovde od čvrstog dela šljive.Vino dobijeno na ovaj način mora da se kontroliše iz dana u dan (skoro pa iz sata u sat) i kad dodje pravo vreme (jer se ne sme sumporisati) mora odmah da ide na destilaciju.


Pri prvoj destilaciji obavljenoj bakarnim kazanom, dobija se meki vinski destilat jačine do 30,0% vol. Takav vinski destilat ponovo destilišemo frakcionom destilacijom (odvajaju se sve, po ljudsko zdravlje, štetne materije) i dobijamo čist vinski destilat jačine preko 74,0% vol. Kao takav odležava u hrastovim buradima zapremine 220 litara.


Period odležavanja u hrastovom buretu ( obavezno iz okoline Kosjerića) ne sme biti manji od 3 godine. Tada se pristupa postepenom razblaživanju destilata do željene jačine. Pokazalo se da na jačini od 40,0% vol. KRALJ daje najbolju aromatičnost, kao i buke i da je u potpunosti “zaokružen”.


Preko 3000 uzoraka vina i isto toliko destilata je proizvedeno dok se nije došlo do najboljeg rezultata, a najbolji rezultat je sam KRALJ – jedinstveno i plamenito piće. Zbog komplikovanosti i preciznosti proizvodnje, KRALJ se proizvodi u malim i ograničenim serijama. Ovakav vrhunski proizvod morao je biti upakovan u kristalnu flašu sa dve kristalne čaše kako bi pružio užitak do kraja..


Miris • bogat i prefinjen miris šljive pomešan sa mirisom hrastovog bureta

Ukus • harmoničan sa dugim završetkom čiste hrastovine

Aroma • veoma prijatna, vanilasta

Buke • izvrsno zaokružen, skladan


Ovo čudo od rakije koje s’ pravom nosi svoje kraljevsko ime, svoj kvalitet može da zahvali i izuzetnoj klimi na kojoj se uzgaja šljiva, na nadmorskoj visini od 500-900m.