title=
title=

Rakija "Arhiva 1982 Klekovača"

 

Pri kupovini i renoviranju destilerije 2007. godine zatekli smo bačvu na kojoj je stajala pločica sa natpisom DESTILAT KLEKE 1982. Obzirom da je tada već bilo 25 godina kako je destilat stario bez pažnje, bez nege, destilat je gubio na svom kvalitetu. Pitanje je bilo šta sa njim. Na predlog našeg tehnologa da će pokušati da" od babe napravi devojku" pristali smo bez razmišljanja. Nismo imali šta da izgubimo. Trebalo je sačuvati starost destilata, a opleminiti ga da bude plemenito piće sa svim karakteristikama vrhunske klekovače. Uz veliko stručno znanje i vrhunsku tehnologiju koju destilerija poseduje, borba je trajala punih 16 godina.

To je kao kada na poklon dobijete stari automobil - oldtajmer. Znate da kao takav neispravan i zardjao je gomila gvoždja i nema nikakvu vrednost. Ali ako mu poklonite puno pažnje i vremena, uložite znatna materijalna sredstva i svaki pa i najmanji deo će zablistati u punom sjaju. Tako smo i mi naš dugo odležali destilat kleke sa posebnom pažnjom negovali sve do momenta kada je u potpunosti zaokružena punoća ukusa I mirisa, a oni su glavni
parametri koji dokazuju njegovu originalnost i starost. I tako je nastala naša klekovača ARHIVA 1982. Imamo neprocenjivo blago u rukama, naravno u limitiranohj količini.

  • VOĆE: Šljiva i kleka
  • PAKOVANJE:0.7 lit
  • JAČINA ALK: 40,0% vol
  • PERIOD ODLEŽAVANJA: od 1982 godine