title=
title=

Rakija "Kraljica 14"

 

Sada već daleke 2009. godine kada je iz naše destilerije potekla šljivovica sa geografskim poreklom KRALJICA, toliko različita od svih ostalih šljivovica, znali smo da će biti prepoznata i odlično prihvaćena. Samo autohtone stare sorte šljiva, požegača, trnovača i crvena ranka kupažom svojih destilata i odležavanjem u hrastovim buradima mogu da daju ovakav kvalitet. Počev od te godine, pa nadalje svake sledeće, ostavljali smo po 4 bureta od po 500 litara da i dalje destilat stari.

Obzirom da svako bure "popije" godišnje od 3-4% zapremine destilata, kao i da se starenjem gubi procenat ukupnog alkohola u jačini destilata, KRALJICA 14 je bila pod budnim okom našeg tehnologa koji je svake godine dopunjavao ono što se gubilo za tu godinu. I tako svih proteklih 14 godina. Sem toga KRALJICA je presipana svake treće-četvrte godine u starije bure od onog u kom je do tada ležala, kako ne bi izgubila na svom dominantnom mirisu i ukusu.

Pre samog flaširanja ova rakija je podvrgnuta procesu prirodne stabilizacije.Sada je pred vama, odležala, stabilna I plemenita.

Uživajte u njenom neponovljivom bukeu!

  • VOĆE: Požegača, trnovača, crvena ranka
  • PAKOVANJE:0.7 lit
  • JAČINA ALK: 42,0% vol
  • PERIOD ODLEŽAVANJA:14 godina u hrastovom buretu