title=

O nama

Destilerija Zarić nalazi se u Kosjeriću, najsevernijoj opštini Zlatiborskog okruga.Ova plodna dolina na 415m nadmorske visine, okružena je planinama Povlen, Maljen, Kozomor, Subjel, Drmanovine, Jelovom gorom i Crnokosom.

Povoljni klimatski uslovi, kvalitetno zemljište i lokacija učinille su Kosjerić uspešnim i poznatim voćarski krajem sa dugom tradicijom.

 

Istorija destilerije

Destilerija Zarić nastala je na prostoru i zasnovana je na tradiciji nekadašnje čuvene destilerije rakije „Povlen“, čija je davna slava poslednje dve decenije bledela do dolaska porodice Zarić. Uprkos voćarskoj tradiciji kosjerićkog kraja, različite okolnosti su uticale na to da stari „Povlen“ izgubi svoj sjaj. Rešeni da pre svega na najbolji način iskoristimo potencijal ovog voćarskog kraja i tradiciju u spravljanju najkvalitetnije rakije, punom parom smo radili na modernizaciji i obnavljanju postojećih pogona za preradu i destilaciju voća, a samim tim povećali i potrebe za uzgojem voća u ovom kraju, kao i kapacitete proizvodnje. Velika finansijska ulaganja, posvećenost i želja da se u savremenom dobu na najbolji način spoje vrhunska tehnologija, savremena nauka, iskustvo i stara srpska tradicija, omogućili su da postignemo da stari „Povlen“ zablista kao nova
Destilerija Zarić, najsavremenija destilerija rakije u jugoistočnoj Evropi

Tradicija Tradicija proizvodnje rakije naše porodice stara je ceo vek.
Deka Miloš je u 20 veku važio za proizvođača rakije od poverenja. Znalo se da sa njegovom rakijom nema greške. Pored prodaje rakije u Zadruzi, Deka Miloš bio je stalni kooperant destilerije Povlen, ne sluteći da će njegovi nasledici podići kasnije Destileriju Povlen iz pepela, tako da ona s ponosom nosi prezime čuvenog kosjerićkog proizvođača ZARIĆA.

„Mile, bez dobre šljive nema ni dobre rakije, ako nije za jelo ni je ni za rakiju“

Danas je Destilerija Zarić jedna od najmodernijih destilerija u ovom delu Evrope. 

Modernizacijom proizvodnje osiguravamo kontinuirani kvalitet naše rakije  

Strogo kontrolisanim odležavanjem u hrastovim i inox buradima oživljavamo našu rakiju, odnosno dajemo joj dušu.

Naši ljudi srce su proizvodnje. Njihov rad, znanje i posvećenost ključ su kvaliteta naših rakija.