U Diseldorfu od 19. do 21. marta 2023. godine, održan je jedan od najvećih sajmova vina i destilata na svetu – ProWein 2023. Ova izložba, vodeći je industrijski događaj za sve proizvođače, ugostitelje I trgovce, a smatra se najprofesionalnijom te vrste. Činjenica da je Sajam ProWein za tri dana posetilo oko 50 000 posetilaca iz 141 države, kao i da je svoje proizvode predstavilo oko 6000 izlagača iz 61 zemlje najviše govori o značaju ove međunarodne manifectacije.

Posetioci su, prema zvaničnoj statistici, uglavnom bili specijalizovani trgovci vinima i destilatima, hotelijeri, kao i profesionalci iz oblasti gastronomije. Sada već tradicionalno, šesti put zaredom, na ovoj veoma značajnoj međunarodnoj manifestaciji, svoje proizvode predstavila je i Destilerija Zarić. Ove godine naš štand bio je mesto sastanka I razmene iskustava sa partnerima iz Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Bugarske, Kanade I Slovenije. Veliko interesovanje za srpsku rakiju pokazali su I distributeri iz Francuske, Italije I Kipra.

Pored već poznatih rakija iz naše proizvodnje kao što su Kraljica (rakija od šljive), Nirvana (rakija od kruške), Opsesija (rakija od maline) i druge, posetiocima je najviše pažnje privukao  i prvi konjak od šljive dobijen od vina šljive KRALJ, koji je prvi put predstavljen posetiocima na prošlogodišnjem sajmu. Velika je čast, ali I odgovornost proizvoditi rakiju u Srbiju. Sigurni u kvalitet naše rakije, za isti garantujemo prezimenom. Dugo godina srpska rakija bila je nepravedno degradirana I potcenjivana, vreme je da se postavi na mesto koje zaslužuje, a to je rame uz rame sa prestižnim konjacima. Zato je učešće srpskih proizvođača na jednom ovakvom sajmu od velikog značaja kako za individualne proizvođače, zbog ostvarivanja značajnih kontakata sa inostranim distributerima, tako je i od velikog opšteg značaja za pozicioniranje srpske rakije na svetskoj sceni.