Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizovale su  nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića PROWINE CHINA 2023 koji se održao od 08. do 10. Novembra . 2023. u Šangaju.

ProWine China se održava kao “ogranak” dobro poznatog sajma ProWein u Dizeldorfu. ProWine Shanghai je od svoje premijere 2013. godine postao sajam broj 1 u Kini za vina i alkoholna pića. ProWine Shanghai je platforma na kojoj međunarodni trgovci i proizvođači, kao i lokalni dobavljači mogu da se predstave, uspostave kontakt i upoznaju tržište Kine.

Upravo je kinesko tržište vina najbrže rastuće u svetu, a ProWine Shanghai obezbeđuje optimalne uslove potrebne za prodor na njega. Fokus ovog sajma je na kvantitetu, kvalitetu i raznovrsnosti ponude. 

Ovogodišnji Sajam godišnje posetilo je oko 27. 363 posetilaca, koji su  imali  priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 660 izlagača iz 32 zemalja.

Proizvodi Destilerije Zarić već par godina nalaze se na Kineskom tržištu, te je ovaj sajam bio idealna prilika za ostvarivanje novih kontakata, kao i za pozicioniranje srpske rakije na svetskom tržištu.