Jubilarni peti salon vina u Hotelu Lazure održan je 16. i 17. februara a u saradnji sa Compania de Vinos Montenegro . Ova prestižna manifestacija i ove godine obara rekorde po broju učesnika, te je broj izlagača dostigao najviši nivo i okupio 55 vinarija kao i 15 destilerija.

Generalni menadžer Lazure hotela, Branko Putnik je istakao da se Salon vina tradicionalno organizuje sa Compania de Vinos Montenegro i Opštinom Herceg Novi „kao dio čarobnog praznika Mimoze“.

Destilerija Zarić je na sajmu promovisala svoje nove proizvode iz portfolija destilerije: Kraljicu 14, Arhivu 1982 i džin Grof kao i Magnum Kraljicu 7.
Najveću pažnju posetilaca izazvala je upravo Kraljica 14 koju smo proizveli sa namerom da nadmašimo sami sebe, a prateći recepturu cenjene Kraljice 7. Kraljica 14 je rakija prepečenica proizvedena od isključivo autohtonih sorti šljiva trnovače, požegače i crvene ranke, koju smo sa ciljem da pokažemo koliko granica savršenstva srpske rakije može da se pomeri odležavanjem, ostavili da u hrastovim buradima odleži neverovatnih 14 godina. Tokom tih 14 godina pažljivo je nadzirana i dopunjavana od
strane naših tehnologa, koji su pomno pratili svaki korak njenog starenja. Od 2009. godine, pa nadalje svake sledeće, ostavljali smo po 4 bureta od 500 litara da i dalje destilat stari. Pre samog flaširanja ova rakija je podvrgnuta procesu prirodne stabilizacije. Pred vama je odležala, stabilna i plemenita.

U umetničkom programu salona učestvovale su mecosopran Ljubica Vraneš i sopran Vjera Adžić u pratnji pijaniste Lazara Mavrića dok je drugo veče salona održan koncert ansambla Toć.