Takmičenje Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles – The United Nations of Fine Spirits 2021.

Najbolja rakija

Nakon osvajanja velike zlatne medalje i titule najbolja rakija na svetu Nirvana Destilerija Zarić 2020. godine na takmičenju The United Nations of Fine Spirits 2021. (Spirits Selection by Concours Monial de Bruxelles) i ove godine su na tronu najbolje rakije iz Srbije. Zlatne medalje osvojile su: Nostalgija Zarić, Magija Zarić i ponovo Nirvana Zarić. Takmičenje se održavalo od 21. do 24. Oktobra 2021. godine i rakije je testiralo 87 sudija. Testirano je 1.400 pića iz 84 zemlje.

Nostalgija je rakija od Dunje odležala tri godine, Magija je rakija od kajsije takođe odležala tri godine i Nirvana – rakija od kruške koja je isto toliko stara.

Nagrade Brisel 2021. godine – tri zlatne medalje za srpske rakije.

Nakon što su alkoholna pića inkorporirana u Concours Mondial de Bruxelles – CMB 1999, brzo su stekla ogromno interesovanje. Veliki uspeh takmičenja i posledični organizacioni izazovi naveli su organizatore CMB da razdvoje ta dva takmičenja 2013. Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles je sada punopravni događaj međunarodnog obima. Uz podršku CMB-a, Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles je postao međunarodni događaj koji nagrađuje alkoholna pića iz celog sveta. Viski, Konjake, rakije, rumove, votke, džinove, piske, grape, baijije i tekile, i ostalo, ocenjuje i svrstava panel međunarodno priznatih stručnjaka.

Sudija Johnny Schuller na delu.

Posle Čilea 2017, Bugarske 2018, Kine 2019, i Brisela 2020, ovo veliko takmičenje će se ponovo održati u novoj zemlji koja će biti domaćin. Zvanično saopštenje zemlje domaćina i datumi održavanja skupa biće preneti uskoro. Nadamo se da će u skorije vreme ova čast pripasti i Srbiji. Veliki razvoj i napredak u proizvodnji rakije, kao i vina, zaslužuje ovu počast. Pored Destilerije Zarić ove godine su se pojavile još tri destilerije iz Srbije koje su dobile jednu srebrnu i 2 zlatne medalje a to su Hubert, Stara pesma i Zlatna dolina. Nadamo se da će Srbija imati mnogo više predstavnika u budućnosti jer smo dokazali da srpska rakija može da pobedi i najbolje svetske viskije i konjake.

Galerija fotografija 2021.

#SpiritsSelection2021highlight

Degustacija

Obilazak

Degustacija i ocenjivanje

Najbolja rakija na svetu – Nirvana Destilerija Zarić