Potvrde kvaliteta Zarić rakija stižu iz San Franciska

Destilerija Zarić iz Kosjerića još jednom se okitila zlatnim medaljama na takmičenju jakih alkoholnih pića iz celog sveta, koje se održalo 21.05.2023. u San Francisku. 
Bartender Spirits Awards je takmičenje jakih akloholnih pića koje se održava u San Francisku, a ove godine okupilo je više od 1600 uzoraka iz celog sveta. Ono što izdvaja ovo takmičenje od drugih je činjenica da su u žiriju isključivo šankeri, odnosno bartenderi, a kada je ovo takmičenje u pitanju  ocene su dali najcenjeniji bartenderi sa tla Sjedinjenih Američkih Država. 

Rakije Destilerije Zarić na ovom međunarodnom nadmetanju ocenjene su najvišim ocenama u kategorijama miksologije, ukusa, mirisa, odnosa cene i kvaliteta, kao i pakovanja. Tako su se tako rakije Destilerije Zarić okitile sledećim medaljama:

  • “Koketa” ( liker od višnje)-Zlatnom medaljom, 
  • “Magija” ( rakija od kajsije)- Zlatnom medaljom
  • “Opsesije” Rakija od maline- Zlatnom medaljom

Pored zlatnih medalja, srebrne medalje dobile su rakija od šljive “Kraljica”, rakija od dunje “Nostalgija” i rakija od kruške “Nirvana”.

Takmičenja van granica naše drzave i našeg regiona, od velikog su značaja za pozicioniranje srpske rakije na svetskom tržistu. 

Medalje osvojene na takmičenjima kao sto je ovo, gde su pored naših rakija ocenjivani i popularni viskiji i konjaci, a između ostalog Rémy Martin i Jack Daniel’s, znak su da srpska rakija treba i može da stane rame uz rame sa jakim alkoholnim pićima sveta. - kažu iz Destilerije Zarić.